Press77 Magazin

Kultúra és Közélet

Kárpát-medence legnagyobb Fegyver,Horgász és Vadász kiállítása

Az immáron 25. alkalommal megrendezésre került rendezvényen több mint 300 kiállító vett részt. A rendezvény 4 napján a már hagyományosnak tekinthető programok mellett újdonságokat is láthatott az érdeklődő közönség. Az idei díszvendég Románia volt.

A Február 15.-én kezdődött rendezvényt Dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, OMVV elnök nyitotta meg, aki megnyitóbeszédében kiemelte: Az elmúlt évek intézkedései megteremtették a vadgazdálkodás jövőjének szakmai és pénzügyi alapjait, a szükséges jogszabályi keretet, de fel kell lépni a vadászati fegyvertartást értelmetlenül szigorító uniós kezdeményezés ellen.

A kiállítás hagyományosnak mondható programjai mellett (például: kutya- és solymász bemutató, fegyver kiállítás, pergető-medence, előadások, akvárium, szarvasbőgő verseny, lőtér) újdonságokat is tartogatottak a rendezők: kipróbálhatták a látogatók a leasershot – szimulátort, amelyben a modern technológia segítségével egy vaddisznó-vadászatot élhettek át, valamint megtekinthető volt az ország legnagyobb horgászfotó-kiállítása is.

Idén „Álmaim vadászháza” címmel Windisch-Grätz herceg egyedülálló, a magyar államnak ajándékozott trófea gyűjteményét is meg lehetett csodálni.

További érdekességként meg mustra alá lehetett venni jó néhány terepjárót és egyéb gépjárművet is.

Több mint 300 kiállító volt jelen, akik 10 országból érkeztek.

A szervezők a jubileumról sem feledkeztek meg: külön bemutatót tervezett a MOHOSZ saját standján az elmúlt 25 év különleges sporteseményeiből és „FEHOVA – pillanataiból”, ezeken kívül előadásokat szerveztek szakírókkal, közönségtalálkozókat tartottak a horgászat hazai nagyköveteivel.

A FEHOVA díszvendége keleti szomszédunk, Románia vadász- és kiránduló területeit, díjnyertes trófeáit, büszkeségeit, vendégcsalogató ajánlatait mutatta be. Standjukon világrekord zerge és barnamedve koponyát, nemzeti rekord őz-, gím és dámszarvas-, továbbá hiúz-, farkas- és vaddisznó- trófeákat szemlélhettek meg az oda térők.

A rendezvénnyel kapcsolatos érdekesség, hogy 50 év után 2021-ben Budapesten tartják a Vadászati Világkiállítást.

  • Köszönti kedves olvasóit a Press77 Magazin!
  • Főszerkesztő: Erki Ádám Impresszum:lsd.alul
toggle