Press77 Magazin

Kultúra és Közélet

Disznótól a müezzinig

Ha nem is teljes felfutással, de elindult a választási kampány. Valami azonban nagyon hiányzik (remélem nem csak nekem) az a politikai kultúra. Vélemény.

Természetes, hogy vannak ellentétes, vagy csak nem teljesen azonos nézetek –ez szükségszerű és nem egy esetben előrevivő. Kell-e azonban elvtelen gyalázkodás, provokáció, egyik a másikat már-már „ovis szinten” alázó megnyilvánulás? Nem hiszem, hogy a „Soros” vagy „Viktor” bekarcolása egyforma üzenethordozóba helyén való lenne. Visszatetsző egy programismertető megzavarása egy más kultúra imára hívó zenéjével úgy, hogy nem mer arcot mutatni, hanem álarc mögé rejtőzik a ludas.

Veszélyes akció az ilyen a jelenlegi közgondolkodás állapotában. Azt azonban nem ártana tudomásul venni, nem a más hit az ellenség . A veszély azon emberekből fakad, akik önös céljaik, vagy csak háborodott elméjük által vezérelve követik el tetteiket. Ahogy nekünk magyaroknak a kereszténység az iránymutató, úgy más népek hite számukra a követendő.

Legyen tolerancia -a tordai országgyűlés tételeit figyelembe véve- ne csak a vallásszabadságot illetően, hanem minden irányban.

Ne legyen politikai eszköz egymás lejáratására sem a hit, sem a „malacpörzsölés”

Nincs helye sem országunkban, sem Európában a rossz szándékú idegeneknek, de legyen helye a valóban rászoruló üldözötteknek. Nem kell magunkévá tenni a más kultúrát, más hitet, de figyelembe kell venni azok sajátosságait és kölcsönös elfogadással tiszteletben tartani.

(KIEMELT KÉP: Pixabay)

  • Köszönti kedves olvasóit a Press77 Magazin!
  • Főszerkesztő: Erki Ádám Impresszum:lsd.alul
toggle