A Szent Korona kutatásról tartottak konferenciát

A konferenciát könyvbemutatóval kötötték egybe: itt ismerhette meg a közönség Tóth Endre Szent Koronáról szóló, az ezzel kapcsolatos széles körű kutatások során elért eredményekről és érdekességekről szóló könyvét.

 

 

Az Országházban tartott eseményen Fodor Pál, az MTA-BTK főigazgatója mutatta be A Magyar Szent Korona és koronázási jelvények c. kötetet.

A könyv bemutatója után a szerző, Tóth Endre tartott előadást László Gyula ezen ereklyékkel kapcsolatos kutatásairól.

A konferencián Pálffy Géza tartott élvezetes, érdekes prezentációt A Szent Korona legújabb történeti kutatásairól. Az eseményen felszólalt még Tóth Gergely, Glant Tibor és Csengel-Plank Ibolya, akik a „Lendület” Szent Korona kutatócsoport munkájának egy-egy fontos témájáról beszéltek. Többek között Glant Tibor fő kutatási területéhez tartozó, a korona amerikai „kalandjáról” és hazahozataláról szóló kérdéskörről.

A konferenciát Tóth Endre szavai zárták.

(KIEMELT KÉP: Erki Ádám/Press77)

Vélemény, hozzászólás?

  • Leparkolt Ígéretek- a P+R parkolókról beszélgettünk Tokody Marcellal, a Fővárosi Közgyűlés Jobbikos képviselőjével( Nagyító)
  • Széchenyi Zsigmond- “Bwana kelele” (Magyar Nagyok)
  • Rekurrens arc a Kertvárosból-Interjú Szatmáry Kristóffal (Arcok,Interjúk,Politikus)
  • Otthon(talanság)?! – Interjú Demeter Mártával és Tóth Balázzsal a Bihari utca helyzetéről (Nagyító)
  • A Szent Korona titkai- Professzor Dr. Pálffy Gézával, a “Lendület” Szent Korona Kutatócsoport vezetőjével beszélgettünk. (Arcok,Interjúk,Tudományos)
toggle