Kultúra és Közélet

Átadták a Ludovika Campust

 Ünnepi  keretek között  átadták  a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika campusát.

Az eseményen beszédet tartott  Patyi András rektor,  Kocsis Máté józsefvárosi polgármester, Tarlós István főpolgármester és Orbán Viktor miniszterelnök.

Patyi András, az egyetem rektora mondanivalójában kiemelte: 210 éve alapították a Ludovika-Akadémiát, amelyre a Nemzeti Közszolgálati Egyetem építkezik. Fontosnak tartotta, hogy szükséges a korszerű tudás, hiszen anélkül nem csak a hadsereg, hanem a mindenkori kormányzat sem sikeres és hatékony.

Kocsis Máté, VIII.kerületi polgármester elmondta: A megújult Ludovika Campus és az ezzel párhuzamosan teljesen felújított Orczy-Park  nemcsak  Budapestet építi, hanem az országot is.

Tarlós István főpolgármester az egyetemmel kapcsolatban kifejtette azon nézetét, miszerint a Ludovika a hazai katonai képzés központja volt és most újra azzá válhat.

A beszédek sorát Orbán Viktor miniszterelnök zárta. A  campussal kapcsolatosan kifejtette:

“A haza szolgálatának parancsa a ludovikások körében örökké meglesz. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem ide költöztetésével élesztettük újjá a régi szellemiséget.”

Zárásképpen a pár nap múlva esedékes választásról  is szólt: megosztotta azt a véleményét, hogy a választás tétje az ország jövője.

A rendezvényt a Magyar Nemzeti Táncegyüttes, ez alkalomra készült táncbemutatója színesítette.

Az átadási ünnepség záróceremóniájaként Kautzky Armand  színművész és Farkas Izsák hegedűművész előadta Szózat feldolgozását.

(KIEMELT KÉP: Erki Ádám/ Press77)

Legfrissebb

2 perc olvasási idő
3 perc olvasási idő
3 perc olvasási idő
  • Köszöntjük a Press77 Magazin főoldalán!
  • Az újság havi megjelenésre állt át.
  • Az új tartalmak minden hónap utolsó vasárnapján jelennek meg.
toggle