Átadták a Ludovika Campust

 Ünnepi  keretek között  átadták  a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika campusát.

Az eseményen beszédet tartott  Patyi András rektor,  Kocsis Máté józsefvárosi polgármester, Tarlós István főpolgármester és Orbán Viktor miniszterelnök.

Patyi András, az egyetem rektora mondanivalójában kiemelte: 210 éve alapították a Ludovika-Akadémiát, amelyre a Nemzeti Közszolgálati Egyetem építkezik. Fontosnak tartotta, hogy szükséges a korszerű tudás, hiszen anélkül nem csak a hadsereg, hanem a mindenkori kormányzat sem sikeres és hatékony.

Kocsis Máté, VIII.kerületi polgármester elmondta: A megújult Ludovika Campus és az ezzel párhuzamosan teljesen felújított Orczy-Park  nemcsak  Budapestet építi, hanem az országot is.

Tarlós István főpolgármester az egyetemmel kapcsolatban kifejtette azon nézetét, miszerint a Ludovika a hazai katonai képzés központja volt és most újra azzá válhat.

A beszédek sorát Orbán Viktor miniszterelnök zárta. A  campussal kapcsolatosan kifejtette:

“A haza szolgálatának parancsa a ludovikások körében örökké meglesz. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem ide költöztetésével élesztettük újjá a régi szellemiséget.”

Zárásképpen a pár nap múlva esedékes választásról  is szólt: megosztotta azt a véleményét, hogy a választás tétje az ország jövője.

A rendezvényt a Magyar Nemzeti Táncegyüttes, ez alkalomra készült táncbemutatója színesítette.

Az átadási ünnepség záróceremóniájaként Kautzky Armand  színművész és Farkas Izsák hegedűművész előadta Szózat feldolgozását.

(KIEMELT KÉP: Erki Ádám/ Press77)

Vélemény, hozzászólás?

Betekintés a következő cikkbe

Csonka András (Színművész)

szo ápr 7 , 2018
Szerző: Szilágyi Krisztina Szerencsés csillagzat alatt született, hisz a  főiskola kapuit elhagyva szinte azonnal országos ismeretségre tett szert, s azóta is sikereket ér el minden szakmai területen, amit az élet lehetőségként felkínál számára.

Belépés

Press77 Facebook

  • Köszöntjük a Press77 Magazin főoldalán. Kellemes informálódást és jó olvasást kiván
  • a Press77 magazin szerkesztősége
  • #vigyazzunkegymasra
toggle