Press77 Magazin

Kultúra és Közélet

Könyvbemutató az Anker’t -ben

Poós Zoltán: Rock & Roll Áruház – Ez a divat 1957-2000 c.- könyvét ismerhette meg a nagyérdemű közönség, a művet bemutató eseményen.

 

 

 

 

Az Anker’t -ben tartott rendezvényen megtudhatták az érdeklődők: ez egy divatkönyv, de nem szabásmintákkal foglalkozik, hanem azzal, amit a ruhák, a kiegészítők kiváltottak a viselőik környezetében.
A gazdagon illusztrált könyv évtizedről-évtizedre halad a korszakokban, miközben bemutatja az adott korra jellemző mára már ikonikussá vált ruhadarabokat. Így szerepel benne például az orkánkabát, a miniszoknya, vagy éppen a babos kendő. Összesen 85 ilyen ruhanemű található meg ebben a kiadványban, ezáltal is átadva a különböző korok hangulatait.

“A rock and roll 1977-ben csapott meg, amikor a tévében a Metronóm ’77 című zenei fesztiválon megláttam a Piramis együttest, ennek hatására bőrszíjat raktam a nyakamba és kigomboltam az ingemet. Később az Úttörő Áruházban vettek nekem Alföldi papucsot, tízévesen megkaptam az első igazi farmernadrágom, amelyet azonnal vittünk a nagymamához lecsövesíteni”-emlékszik vissza a szerző.

 

A szerzőről:
Poós Zoltán 1970-ben született Battonyán. 1992-ben jelent meg első kötete a
Cserépfalvi Kiadó gondozásában. Hat verseskötetet, négy regényt, és számos dizájnnal és popkultúrával foglalkozó esszékötetet publikált. 2002-ben Zelk Zoltán-díjjal, 2012-ben
Füst Milán-díjjal ismerték el munkásságát.

 

Legközelebb október 21-én 18:30kor találkozhatnak az érdeklődők a szerzővel. A Margó Irodalmi Fesztivál keretein belül megrendezésre kerülő eseményen György Péterrel és Király Leventével beszélget
Poós Zoltán új kötetéről.

(KIEMELT KÉP: Press77 / Erki Ádám)

  • Köszönti kedves olvasóit a Press77 Magazin!
  • Főszerkesztő: Erki Ádám Impresszum:lsd.alul
toggle