A “Rabszolga-törvény” ellen tiltakoztak ismét

Szombaton folytatódott az ún. rabszolga-törvény elleni tüntetés, melyen ultimátumot adtak a miniszterelnöknek. Press77 / MTI

 

 

 

Ismét nagy tömeg jelent meg az eseményen, ahol civilszervezetek, ellenzéki pártok és szakszervezetek is részt vettek. A demonstráció a Hősök-terén kezdődött, ahonnan az Andrássy úton keresztül a Kossuth térre érkeztek. Itt hallgathatták meg az érdeklődők a felszólalók beszédeit: többek közt Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke elmondta:

“Le kell győznünk a tőkét és a kormány hatalmát.”

Az elsők között felszólaló elnök bejelentette, hogy kedden átadják Orbán Viktornak követeléseik listáját és 5 napot adnak, hogy a kormány tárgyalóbizottságot állítson föl.

 “Amennyiben ez nem teljesül, országos figyelmeztető sztrájk kezdődik, utakat és hidakat zárnak le a tiltakozók.”

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke kijelentette, hogy immáron létrejött az egységes ellenzék, és emiatt a nemsokára aktuális EP-választáson összefogva kell indulniuk a Fidesz ellen. Kifejtette azt a véleményét is, miszerint ez az akarat azonban még nem egységes az ellenzéki pártokban.

Karácsony Gergely -aki nem régiben jelentette be: indul a főpolgármesteri székért-, szintén az ellenzék egységéről beszélt.

A tüntetés –a korábbiakhoz képest- békésen zárult le, ezúttal nem történt súlyos rendbontás.

A budapesti tüntetés mellett számos vidéki városban is tartottak demonstrációt, így például: Komlón, Tapolcán, Szolnokon, Szegeden, Debrecenben és Hódmezővásárhelyen, valamint Békéscsabán.
A szolnoki megmozduláson több százan vettek részt, hasonlóan a debreceni demonstrációhoz.
Szegeden mintegy 2000 ember fejezte ki egyet nem értését.

(KIEMELT KÉP: MTI Fotó / Balogh Zoltán)

Vélemény, hozzászólás?

toggle