Konferencia a Tanácsköztársaságról

2019. szeptember 11-én és 12-én az Országgyűlés Hivatalának Közgyűjteményi és Közművelődési Igazgatósága, a Veritas Történetkutató Intézet és Levéltár, valamint a Bölcsészettudományi Kutatóközpont szervezésében kerül sor a„…minden édenek neve vad poklokat büvöl”- A Magyarországi Tanácsköztársaság című nemzetközi konferenciára. Az esemény fővédnöke   Kövér László, az Országgyűlés elnöke.

A kétnapos rendezvény első napjának helyszínéül az Országház Főrendi ülésterme szolgál, míg a második nap előadásait a szervező intézetek épületeiben hallgathatják meg az érdeklődők. A részletes programot itt tekinthetik meg olvasóink.

A rendezvény első napjára ezen a honlapon, szeptember 9-ig lehetséges regisztrálni. A második napra nem szükséges előre jelentkezni.

(KIEMELT KÉP:FORTEPAN)

Vélemény, hozzászólás?

Betekintés a következő cikkbe

Radnóti Miklós: Töredék

vas Sze 22 , 2019
Radnóti Miklós (született: Glatter; egyéb névváltozatai: Radnói, Radnóczi) (Budapest, Lipótváros,1909. május 5. – Abda, 1944. november 9.) A modern magyar líra kiemelkedő képviselője, oklevelet szerzett magyar–francia szakos középiskolai tanár. Jellemző rá a tiszta műfajiságra való törekvés, illetve a hagyományos, kipróbált műfajok felelevenítése. " Oly korban éltem én e földön,mikor az ember úgy elaljasult,hogy önként, kéjjel ölt, nemcsak parancsra,s míg balhitekben hitt s tajtékzott […]

Belépés

Press77 Facebook

  • A Press77 magazin megújult formában és tartalmakkal indult újra.
  • Jó olvasást és hasznos informálódás kiván minden kedves olvasójának a
  • Press77 szerkesztősége.
toggle