Elhunyt Gallai Péter, a Piramis billentyűse

Press77, MTI A Piramis és a Bikini egykori billentyűse, énekese, dalszerzője 65 éves korában, hétfőre virradóra halt megderült ki az MTI-nek eljutatott zenekari közleményből.

Mint írták, a Piramis szombaton a Várkert Bazárban ad koncertet, amelyen megemlékeznek Gallai Péterről.
    1971-ben alapította első zenekarát, 1974-ben végzett a Konzervatóriumban. Játszott a Nautilus zenekarban, majd 1974-ben alapító tagja volt a Piramisnak. A hard rock csapat a hetvenes évek második felében talán a legnépszerűbbnek számított Magyarországon, első aktív korszakában, 1974 és 1982 között hét lemezt jelentetett meg.
    Gallai Péter számos dalt írt a Piramisnak, mások mellett olyan slágerek születésénél működött közre, mint a “Szabadnak születtem,” a “Szállj fel magasra”, a “Mikor megszülettem”, a “Nem tudom” vagy a “Más helyen keress”.

A Piramisban Gallai mellett Závodi János gitározott, Révész Sándor énekelt, Som Lajos basszusgitározott és Köves Miklós dobolt. A csapat 1992-ben és 2006-ban is visszatért néhány nagy koncertre, majd 2009-tól újra rendszeresen koncertezett; ebben a formációban Gallai, Závodi és Köves mellett Nyemcsók János énekel és Vörös Gábor basszusgitározik. Az alapító Som Lajos 2017-ben hunyt el.


    1985-től 2002-ig a Bikini együttes tagja volt, Gallai Péter billentyűjátéka és vokálozása a zenekar tizenhárom lemezén hallható. Társzerzője volt például a “Hazudtunk egymásnak”, “A csillagok ködében”, az “Eltűnt az élet az utcánkból” és a “Ha lenne holnap” című Bikini-dalnak.
   

Játszott a Favágókban is, a nyolcvanas években Kováts Krisztával és Fábri Péterrel közös gyermekműsora volt, utóbbival együtt írta a “Kolumbusz” című rockoperát, melyet 1992-ben mutattak be.

KIEMELT KÉP: A piramis zenekar facebook oldala

Vélemény, hozzászólás?

Betekintés a következő cikkbe

Négy bemutató az új évadban a Centrál Színházban

vas Sze 22 , 2019
MTI- Négy bemutatót láthat a közönség az új évadban a Centrál Színházban, ahol október 3-án a Love letters című felolvasószínházi sorozat nyitja a 2019/2020-as évad premierjeinek sorát. Az egész éven átívelő, rendhagyó felolvasóest-sorozat különlegessége, hogy minden előadást más páros ad elő. A színmű egy férfi és egy nő gyermekkortól a halálig tartó, […]

Belépés

Press77 Facebook

  • A Press77 magazin megújult formában és tartalmakkal indult újra.
  • Jó olvasást és hasznos informálódás kiván minden kedves olvasójának a
  • Press77 szerkesztősége.
toggle