Magyar siker a közép-európai versenyen

Press77Egy hazai főzde, az Elixbeer terméke három aranyérmet is elhozott még júniusban a CEBA-n (Central European Beer Awards). A versenyen 7 ország 210 söre vetélkedett, összesen 13 kategóriában. Ezek közül a pIPA nemcsak saját mezőnyében bizonyult a legjobbnak, de Champion díjat is nyert, illetve a kategóriagyőztesek közül is ezt találták a legjobbnak, így a verseny Média-díját is elhozta.

A díjnyertes sör

A receptúra kidolgozásában a Szent István Egyetem Sörtanszékével dolgoztak együtt, míg az alapanyagok tekintetében az ország két legismertebb gabonakutató központja, Martonvásár és Szeged is részt vett a munkában.

A siker egyik titka, hogy annyi év változó kimenetelű bérfőzetés után végre saját főzdében készülhetnek a termékek, ami bár méretében kisüzemi, de világviszonylatban is a legkorszerűbb technológiával dolgozik. A másik, a sok kiváló, részben saját termesztésű, tiszta alapanyag, ill. a több, mint 10 éves, a bel- és antioxidáns tartalomra, tisztaságra és ízvilágra koncentráló kutatási háttér és a ráfordított, jelentős szellemi és anyagi tőke.

ismertette Ráki Zsolt, a főzde és a projekt mögött álló vezető, lapunknak eljuttatott közleményében.

A szakember hozzáfüzte:

A pIPA, amely 8 féle malátából és 4 féle komlóból készült, India Pale Ale típusú, gazdag aromájú és illatanyagú sör, egy több mint 10 éve kezdődött fejlesztéssorozat egyik eredménye. Időben megelőzte nemcsak az Alakor, de a szintén elismert Alakor sörpárlat is, és még az idén további újdonságok követik majd.

KIEMELT KÉP: Illusztráció- pixabay.com

Vélemény, hozzászólás?

Betekintés a következő cikkbe

Az erőszakmentes világnap margójára- Vélemény cikk a Press77 főszerkesztőjének tollából

sze okt 2 , 2019
Ezen a napon, éppen 150 éve született Mohandász Karamcsand Gandhi,ismertebb nevén Mahatma Gandhi. A békés ellenállás szimbólumává váló gondolkodó,politikus és vallási vezető szavaival kezdem soraimat: Ha rátámadunk egy másik emberre, az olyan, mintha saját magunkra támadnánk, mivel mindannyian a Teremtés megnyilvánulásai vagyunk Hogy miért pont ezen idézetet választottam cikkem kiinduló […]

Belépés

Press77 Facebook

  • A Press77 magazin megújult formában és tartalmakkal indult újra.
  • Jó olvasást és hasznos informálódás kiván minden kedves olvasójának a
  • Press77 szerkesztősége.
toggle