Négy bemutató az új évadban a Centrál Színházban

MTI- Négy bemutatót láthat a közönség az új évadban a Centrál Színházban, ahol október 3-án a Love letters című felolvasószínházi sorozat nyitja a 2019/2020-as évad premierjeinek sorát.

Az egész éven átívelő, rendhagyó felolvasóest-sorozat különlegessége, hogy minden előadást más páros ad elő. A színmű egy férfi és egy nő gyermekkortól a halálig tartó, viszontagságokkal teli kapcsolatát mutatja be a levelezésükön keresztül- ismertette a színház, közleményében.

Magyarországon először a Centrál Színházban szólal meg a mű a szerző, A. R. Gurney eredeti szándékai szerint: a leveleket más-más színészpáros olvassa fel minden alkalommal, így mindegyik előadás egyszeri és megismételhetetlen lesz. Október 3-án Básti Juli és Stohl András nyitja a 14 részes sorozatot.
    Mint írják, novemberben Ujj Mészáros Károly a “Mi történt Vegasban” című darabot állítja színpadra Balsai Móni, László Zsolt és Rada Bálint szereplésével.
    A mű története szerint a pályakezdő újságíró azt a feladatot kapja, hogy ellenőrizze egy világklasszis író dokumentarista esszéjében lévő adatokat. A magazin főszerkesztőnője végül nehéz döntés előtt áll, választania kell, hogy a művészetet vagy a szigorú tényeket helyezze előtérbe, mivel a cikkben egyre több tényről derül ki, hogy nem felel meg a valóságnak. A darabban a három szereplő gondolatébresztő és humoros összecsapását követheti nyomon a néző – áll az ismertetőben.
    Decemberben Neil Simon átiratában és Burt Bacharach zenéjével a “Legénylakás” című vígjátékot tűzi műsorra a színház Puskás Tamás rendezésében, Tompos Kátya, Stohl András és Papp János főszereplésével. Az előadásban a társulat új tagja, Fehér Tibor is színpadra lép.
    Márciusban Básti Julit és Borbély Alexandrát láthatja a közönség Tracy Letts amerikai író “Mary Page Marlowe/ Egy élet című” darabjában, Puskás Tamás rendezésében. Az “Augusztus Oklahomában” szerzőjének legújabb darabja egy asszony életét villantja fel 11 képben.
    

A Centrál Színház a 2018/2019-es évadban összesen 495 előadást tartott, amelyek látogatottsága 100,63 százalékos volt, a teljes nézőszám így meghaladta a 162 ezret

-áll a közleményben

KIEMELT KÉP:Pixabay.com

Vélemény, hozzászólás?

Betekintés a következő cikkbe

Megnyílt a World Press Photo kiállítás

vas Sze 22 , 2019
MTI- Huszonöt ország 43 fotóriporterének 143 képe látható az idei World Press Photo kiállításon, amelyet szeptember 19-től lehet megtekintetni Budapesten, a Magyar Nemzeti Múzeumban. “A világ szinte összes fontos tavalyi eseményéről manipuláció nélkül tudósít a “World Press Photo” kiállítás. A nemzetközi pályázat idei díjazott felvételei nagyon erősek a történetmesélésben, kiemelten foglalkoznak a női ügyekkel […]

Belépés

Press77 Facebook

  • A Press77 magazin megújult formában és tartalmakkal indult újra.
  • Jó olvasást és hasznos informálódás kiván minden kedves olvasójának a
  • Press77 szerkesztősége.
toggle