Press77 Magazin

Kultúra és Közélet

Az erőszakmentes világnap margójára- Vélemény cikk a Press77 főszerkesztőjének tollából

Ezen a napon, éppen 150 éve született Mohandász Karamcsand Gandhi,ismertebb nevén Mahatma Gandhi.

A békés ellenállás szimbólumává váló gondolkodó,politikus és vallási vezető szavaival kezdem soraimat:

Ha rátámadunk egy másik emberre, az olyan, mintha saját magunkra támadnánk, mivel mindannyian a Teremtés megnyilvánulásai vagyunk

Hogy miért pont ezen idézetet választottam cikkem kiinduló pontjának? Azért, mert mint újságíró naponta hallom-látom-érzékelem azt a mocskos és minden értéket semmibe vevő kommunikációt ,mely egész egyszerűen elárasztotta hazánk politikai párbeszédét. Hol vannak már azok az idők,amikor konstruktív, emberi hangok hangzottak el – akár országunk legfőbb épületében, akár a hétköznapban. Ma már azt tapasztalni,hogy két részre- mostanság többre is- szakadt országban élünk. Holott- ha már vélemény cikk-, engedjék meg kedves olvasóim,hogy megismertessem magán véleményemet Önökkel: sokkal előrébb vinne az egymást nem hergelő, nem uszító és legfőképpen nem gyűlöletkeltő párbeszédek sokasága.

Nem tök mindegy, hogy ki milyen párti, ki milyen szimpatizáns? Emberek vagyunk, és minimum egy közös értékünk van: a magyarságunk. Kár, az amúgy is kis országunkat még tovább kisebbíteni, bármilyen politikai nyereség vágy miatt.

Soraimat zárva kívánom minden olvasómnak, hogy találják meg békéjüket.

  • Köszönti kedves olvasóit a Press77 Magazin!
  • Főszerkesztő: Erki Ádám Impresszum:lsd.alul
toggle