Az erőszakmentes világnap margójára- Vélemény cikk a Press77 főszerkesztőjének tollából

Ezen a napon, éppen 150 éve született Mohandász Karamcsand Gandhi,ismertebb nevén Mahatma Gandhi. A békés ellenállás szimbólumává váló gondolkodó,politikus és vallási vezető szavaival kezdem soraimat:

Mahatma Gandhi forrás:Pixabay

Ha rátámadunk egy másik emberre, az olyan, mintha saját magunkra támadnánk, mivel mindannyian a Teremtés megnyilvánulásai vagyunk

Hogy miért pont ezen idézetet választottam cikkem kiinduló pontjának? Azért, mert mint újságíró naponta hallom-látom-érzékelem azt a mocskos és minden értéket semmibe vevő kommunikációt ,mely egész egyszerűen elárasztotta hazánk politikai párbeszédét. Hol vannak már azok az idők,amikor konstruktív, emberi hangok hangzottak el – akár országunk legfőbb épületében, akár a hétköznapban. Ma már azt tapasztalni,hogy két részre- mostanság többre is- szakadt országban élünk. Holott- ha már vélemény cikk-, engedjék meg kedves olvasóim,hogy megismertessem magán véleményemet Önökkel: sokkal előrébb vinne az egymást nem hergelő, nem uszító és legfőképpen nem gyűlöletkeltő párbeszédek sokasága.

Nem tök mindegy, hogy ki milyen párti, ki milyen szimpatizáns? Emberek vagyunk, és minimum egy közös értékünk van: a magyarságunk. Kár, az amúgy is kis országunkat még tovább kisebbíteni, bármilyen politikai nyereség vágy miatt.

Soraimat zárva kívánom minden olvasómnak, hogy találják meg békéjüket.

Vélemény, hozzászólás?

Betekintés a következő cikkbe

Hova tovább Magyarország?- interjú Szilágyi Györggyel

vas okt 6 , 2019
A jobbik országgyűlési képviselőjével beszélgettünk korrupcióról, az országhelyzetéről és az ellenzékiségről. Interjú. – Bevezetésképpen kérem ismertesse olvasóinkkal útját a politikába. – Mindig is érdekelt a politika, már egészen fiatalon hobbiként tekintettem rá. Mindig is foglalkoztatott. Abban az időben amikor még a MIÉP az országgyűléstagja volt(1998-2002 között), akkor Bognár László mellett […]

Belépés

Press77 Facebook

  • Köszöntjük a Press77 Magazin főoldalán. Kellemes informálódást és jó olvasást kiván
  • a Press77 magazin szerkesztősége
  • #vigyazzunkegymasra
toggle