LMP- eltörölték a korábban kirótt szankciókat

MTI, Press77- Az LMP Etikai Bizottsága eltörölte a korábban tisztségektől eltiltott politikusait sújtó szankciókat, így akár Schmuck Erzsébet is indulhat a társelnöki posztért a november 23-ára kiírt tisztújító kongresszuson.

Kendernay János az LMP társelnöke, háttérben Ungár Péter, a párt parlamenti képviselője Forrás:lehetmas.hu

Mint az ismeretes: a parlamenti választások után több-összesen 9 képviselőt- szankcionált a párt etikai bizottsága, mondván: a többi párttal való együttműködés szembe ment a párt határozatával.

Azóta a döntés miatt többen bírósághoz fordultak, amely kimondta: a határozatok nem voltak összhangban a párt alapszabályával. Az Etikai Bizottság ezért most felülvizsgálta mindazokat a határozatokat, amelyeket bíróság nem mérlegelt. Schmuck Erzsébet esetében azt állapították meg, hogy a határozat alapszabályt sértett, míg például Ungár Péter vagy Szél Bernadett ügyével kapcsolatban kimondták, mellőzik a felelősségre vonást, egyebekben a bizottság fenntartja a határozatot.

A november 23-án esedékes tisztújító kongresszuson technikai jellegű alapszabály-módosítás is lesz, az LMP a jövő év első felére tervezi alapdokumentumának átfogó átírását.

Azért van szükség tisztújítás megtartására, mert a májusi európai parlamenti választás rossz eredménye után a teljes elnökség lemondott. Ezt követően tisztújítást tartottak a nyáron, ám egyetlen női jelölt sem szerezte meg az induláshoz szükséges támogatást. Így Kendernay Jánost választották egyedüli társelnökké.

Vélemény, hozzászólás?

Betekintés a következő cikkbe

Megváltoztatta a fehérvárcsurgói polgármester választás eredményét a Győri Ítélőtábla

hét okt 28 , 2019
MTI- Megváltoztatta a fehérvárcsurgói polgármester-választás eredményét a Győri Ítélőtábla, Schmidtné Cser Viktória (Fidesz-KDNP) helyett Temesvári Krisztián (független) a megválasztott településvezető. A Fejér megyei település helyi választási bizottságának határozata szerint az október 13-ai önkormányzati választáson Schmidtné Cser Viktóriát választották meg polgármesternek, Temesvári Krisztián azonban fellebbezést nyújtott be a határozat ellen, és […]

Belépés

Press77 Facebook

  • Köszöntjük a Press77 Magazin főoldalán. Kellemes informálódást és jó olvasást kiván
  • a Press77 magazin szerkesztősége
  • #vigyazzunkegymasra
toggle