A Fővárosi Közgyűlés kedden tartja alakuló ülését

MTI- Kedden tartja alakuló ülését a Fővárosi Közgyűlés, a testület napirendjén tizenöt előterjesztés szerepel.

Karácsony Gergely főpolgármester – a budapest.hu oldalon kedden közzétett meghívó szerint – tizenöt javaslatot terjeszt a közgyűlés elé.

A tervezett módosítások között szerepel, hogy az eddigiekkel ellentétben a főpolgármester sürgősségi indítvánnyal a közgyűlés elé terjeszthet önkormányzati rendelettervezetet.
 A tervezet rendelkezik arról, hogy a képviselők “legalább két tagból álló képviselőcsoportot alakíthatnak”; erre az előző közgyűlés idején nem volt lehetőség. A képviselőcsoportok működési feltételeit a költségvetési keretéből biztosítanák.
A módosítás szerint klímavédelmi és környezetvédelmi bizottságot hoznának létre, valamint megszüntetnék a városigazgatói posztot.
 

Karácsony Gergely egy másik előterjesztésében arra tesz javaslatot, hogy elődje, Tarlós István végkielégítését a duplájára emeljék tekintettel arra, hogy kilenc évig töltötte be a főpolgármesteri tisztséget.
 

Az ülésen tárgyalhatnak majd az “Ezaminimum!” antikorrupciós minimumprogram megvalósításáról, a Római-part területére vonatkozó változtatási tilalomról, a Fővárosi Érdekegyeztető Tanács létrehozásáról, a “rabszolgatörvény” alkalmazásának kizárásáról, a klímavészhelyzetről, az Egészséges Budapest Program továbbfejlesztéséről és a városligeti fejlesztéseket érintő javaslatokról.

Vélemény, hozzászólás?

Betekintés a következő cikkbe

Felfüggesztették két parlamenti képviselő mentelmi jogát

hét nov 4 , 2019
Press77- Két képviselő mentelmi jogának felfüggesztését tárgyalta az Országgyűlés. Az Országgyűlés mai ülésén tárgyalták a legfőbb ügyész indítványa alapján Aradszki András (KDNP) és Varju László (DK) mentelmi ügyét. Mindkét képviselő mentelmi joga felfüggesztésre került. Aradszki Andrást a KDNP képviselőjét közvádas ügyben, közúti baleset gondatlan okozása miatt vonják eljárás alá. Az […]

Belépés

Press77 Facebook

  • A Press77 magazin megújult formában és tartalmakkal indult újra.
  • Jó olvasást és hasznos informálódás kiván minden kedves olvasójának a
  • Press77 szerkesztősége.
toggle