Felfüggesztették két parlamenti képviselő mentelmi jogát

Press77- Két képviselő mentelmi jogának felfüggesztését tárgyalta az Országgyűlés.

Varju László képviselõ (Demokratikus Koalíció) felszólal a mentelmi jogának felfüggesztését célzó elõterjesztés vitájában az Országgyûlés plenáris ülésén 2019. november 4-én. Mellette ellenzéki képviselõk, Tordai Bence (Párbeszéd), Arató Gergely (DK) és Gurmai Zita (MSZP). MTI/Kovács Attila

Az Országgyűlés mai ülésén tárgyalták a legfőbb ügyész indítványa alapján Aradszki András (KDNP) és Varju László (DK) mentelmi ügyét. Mindkét képviselő mentelmi joga felfüggesztésre került.

Aradszki Andrást a KDNP képviselőjét közvádas ügyben, közúti baleset gondatlan okozása miatt vonják eljárás alá. Az Országgyűlés 181 igen szavazattal, egy elutasítás mellett, tartózkodás nélkül fogadta el a képviselő mentelmi jogának felfüggesztését.

Varju László(DK) esetében pedig a 2018 decemberében, az MTVA székházában történt eseményekkel kapcsolatosan kért eljárási lehetőséget a nyomozó hatóság. Mint az ismeretes az ellenzéki képviselő ekkor több képviselőtársával együtt „behatolt” az intézménybe, ahol dulakodásba keveredett az egyik biztonsági őrrel. A T.Ház Varju László mentelmi jogát 138 igen és 47 nem szavazattal vette el.

Vélemény, hozzászólás?

Betekintés a következő cikkbe

A T. Ház megválasztotta a legfőbb ügyészt valamint egy alkotmánybírót

hét nov 4 , 2019
Press77- Polt Pétert újra megválasztották legfőbb ügyésszé, míg Handó Tündét alkotmánybíróvá választották az Országgyűlés mai ülésén. E két tisztségről titkos szavazáson voksoltak a parlamenti képviselők, melyet a mai ülés végén tartottak. Az egyórás szavazás során Handó Tündét 134 igen szavazattal, 27 ellenében választotta meg a képviselők. Az Alkotmánybíróságról szóló törvény […]

Belépés

Press77 Facebook

  • A Press77 magazin megújult formában és tartalmakkal indult újra.
  • Jó olvasást és hasznos informálódás kiván minden kedves olvasójának a
  • Press77 szerkesztősége.
toggle