Omega és Nazareth november 8-án a Sportarénában

MTI- Tűzvihar című idei turnéja anyagával lép fel az Omega együttes november 8-án a Papp László Budapest Sportarénában. A legendás zenekar előtt egy másik kiváló csapat, a skót Nazareth melegít be.

Omega,1974-ben. Forrás:Fortepan /Wikipedia

Régóta ismerjük egymást, az elmúlt években több közös németországi koncertünk volt. A Nazareth 51 éve alakult, mi hat évvel korábban, ők a hetvenes évek végéig voltak aktívak és később újjáalakultak, de mindig is hard rockot játszottak. Mi az elmúlt évtizedekben számos alkalommal váltottunk stílust, és a mai kornak is meg akarunk felelni

-Fogalmazott Kóbor János, az Omega énekese

 A Dunfermline skót városból 1968-ban indult Nazareth-ben az egykori alapítók közül ma már csak a 73 éves Pete Agnew basszusgitáros szerepel. A szintén alapító, Dan McCafferty 2013-ban egészségügyi okokból visszavonult az aktív zenéléstől, helyét a walesi Carl Sentance vette át énekesi poszton, aki korábban a Krokusban is énekelt. A Nazareth-ben Jimmy Murrison 1994 óta gitározik, a dobokon játszó Lee Agnew (a basszusgitáros fia) 1999 óta tag.

Kóbor János elmondta, hogy november 8-án a Nazareth 20 órakor kezd a Sportarénában és 50 percet játszik, ezután lép színpadra az Omega, amely kétórás koncertet ad és 23-24 dalt ad elő.

A Nazareth-tel a koncert előtti napon lesz egy közös próbánk, majd meglátjuk, melyik dalt fogjuk együtt előadni.

-ismertette az énekes – frontember

 Az Omega minden idők egyik legsikeresebb magyar rockzenekara, 1962-ben alakult. A hatvanas évek második felében első közép-kelet-európai zenekarként turnézhatott az Egyesült Királyságban. Világszerte több mint 50 millió albumot adott el, itthon eddig tizenhét stúdiólemez mellett több válogatás, koncertalbum és DVD jelent meg.
    A zenekarban 1971 óta játszik együtt négy jelenlegi tag, Kóbor János énekes, Molnár György gitáros, Benkő László billentyűs és Debreczeni Ferenc dobos, mellettük Szekeres Tamás gitáros és Szöllősi Kati basszusgitáros zenél hosszú évek óta az együttesben.

Vélemény, hozzászólás?

Betekintés a következő cikkbe

Levélben gratulált a miniszterelnök az újonnan megválasztott főpolgármesternek

hét nov 4 , 2019
MTI- Orbán Viktor miniszterelnök levélben gratulált Karácsony Gergely főpolgármesternek megválasztásához, egyúttal meghívta őt a szerdai kormányülésre, ahol a budapesti fejlesztések jövőjéről is tárgyalnak. Magyarország kormánya nevében ismételten gratulálok a budapesti polgárok döntése alapján elnyert megbízatásához – írta levelében Orbán Viktor Majd így folytatta: A 2019. október 24-én kelt levelét, melyben […]

Belépés

Press77 Facebook

  • A Press77 magazin megújult formában és tartalmakkal indult újra.
  • Jó olvasást és hasznos informálódás kiván minden kedves olvasójának a
  • Press77 szerkesztősége.
toggle