Tarol a magyar kisfilm

Press77- Immáron az ötödik filmfesztiválon hozta el a fődíjat Kámán Albert 22 perces Hazug című kisfilmje. Ezúttal a New York Film Awardson aratott győzelmet.

Kámán Albert a Los Angelesben nyert díjakkal

Az állami támogatás nélkül készült “Hazug” tavasszal debütált a Cannes-i Filmfesztivál egyik kísérőeseményén, ahol a közönség vastapssal fogadta az alkotást. A premier óta pedig már számos sikert ért el a világ legkülönbözőbb pontjain; Los Angelesben, Olaszországban és Las Vegasban is több díjat zsebelhettek be az alkotók.


A hűtlenség és meghasonulás témáját feldolgozó kisfilm egy fiatal pár erdei házban töltött hétvégéjét mutatja be. A lány gyanús jeleket talál, melyekből arra következtet, hogy barátja megcsalja őt, és különböző tudatmódosító szerek hatására lassan elhatalmasodik rajta az őrület. Mindeközben
legnagyobb félelmével kell szembenéznie: saját lelkiismeretével.
A sötét felvételekből megkomponált történet thrillerszerű keretek között kibontakozó lélektani dráma, amely szimbolikus képekkel mutatja be a bűntudat mardosó érzését.

A film előzetese

Kámán Albert rendező, személyes élményeiből íródott kisfilmjéért negyedszerre nyerte el a legjobb
elsőfilmes rendezőnek járó kitüntetést, illetve nemrég a European Cinematography Awards neki ítélte a legjobb operatőrnek járó díjat.
A főszerepben, Jordán Tamás egyik legtehetségesebb tanítványa, a pályakezdő színésznő Nagyistók Edit harmadik alkalommal kapta meg a legjobb színésznő díját.
A filmben hallható különleges elektroakusztikus aláfestő zenéért pedig, a legjobb filmzenének járó díjat az Erkel -és Bartók–Pásztory-díjas Bánkövi Gyulának ítélte a szakmai zsűri.
Az eddig mintegy 20 díjjal büszkélkedő szerzői filmet még számos külföldi nemzetközileg elismert fesztiválon indították az alkotók.

Hosszú várakozás után a hazai közönség számára is látható lesz az alkotás: a “Hazug” magyarországi televíziós premierjét december 29-én 23:30-kor tartják az M2 Petőfi TV műsorán.

Vélemény, hozzászólás?

Betekintés a következő cikkbe

Megszavazták az atlétikai VB megrendezését

hét dec 2 , 2019
MTI,Press77- A Fővárosi Közgyűlés szerdán megszavazta ülésén a 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezését. A képviselők 31 igen szavazattal, egyhangúlag döntöttek arról, hogy a Karácsony Gergely főpolgármester által már ismertetett feltételek megvalósítása esetén támogatják a világbajnokság fővárosi megrendezését.   A Ferencváros déli összekötő vasúti híd pesti hídfőjének déli oldalán megvalósuló atlétikai világverseny lebonyolítására […]

Belépés

Press77 Facebook

  • Köszöntjük a Press77 Magazin főoldalán. Kellemes informálódást és jó olvasást kiván
  • a Press77 magazin szerkesztősége
  • #vigyazzunkegymasra
toggle