Négy településen választottak polgármestert

MTI, Press77- Négy településen tartottak polgármester választást: Bana, Lakhegy, Cserépváralja, és Esztergályhorváti is megválasztotta vezetőit.

Kép: Pixabay

A Komárom-Esztergom megyei Banán a független Toma Richárdot választották polgármesterré a szavazatok 40 százalékával, ahol 59,5 százalékos volt a részvételi arány. A polgármesteri tisztségért hat jelölt indult. Toma Richárd 320 voksot szerzett, a település korábbi polgármestere, Horváth Márta 285 szavazatot kapott.
Az időközi választást szavazategyenlőség miatt írták ki, az előző szavazáson Horváth Márta és Toma Richárd egyformán 232 szavazatot kapott.

Négytagú képviselő-testületet, továbbá polgármestert is választottak a független Ujvári Katalin személyében vasárnap a Zala megyei Lakhegyen, ahol jelöltek hiányában tavaly októberben elmaradt mindkét választás.

Cserépváralján a függetlenként induló Dávid Zoltán lett a polgármester. Itt azért volt szükség az időközi választásra, mert szavazategyenlőség alakult ki a 2019-es önkormányzati választáson.

A Zala megyei Esztergályhorvátiban szintén szavazat egyenlőség miatt irták ki a voksolást. A függetlenként induló Brunner Tibor Kálmánt választották meg polgármesternek vasárnap.

Vélemény, hozzászólás?

Betekintés a következő cikkbe

Nyílt nap a gyermekvasúton

hét jan 13 , 2020
Press77- Január 26-án nyílt napot tart a Széchenyi-hegyi Gyermekvasút, ahol betekintést nyerhetnek az érdeklődők, a kisvasutasok világába. A nyílt napra ellátogatók kipróbálhatják a gyermekvasút berendezéseit. A Széchenyi-hegyi állomáson tartott napon akár a legkisebbek is bele kóstolhatnak a kisvasutasok életébe: nyomtathatnak jegyet a jegykiadó számítógéppel, felpróbálhatják az egyenruhát, valamint kisfilmeket nézhetnek […]

Belépés

Press77 Facebook

  • A Press77 magazin megújult formában és tartalmakkal indult újra.
  • Jó olvasást és hasznos informálódás kiván minden kedves olvasójának a
  • Press77 szerkesztősége.
toggle