A Jobbik megtartotta tisztújító kongresszusát

MTI, Press77- Január 25-én rendezték meg a Jobbik kongresszusát, melyet eredetileg tavaly november 9-én tartottak volna. A tanácskozáson megválasztották a párt új elnökségét.

Jakab Péter frakcióvezetõ, a Jobbik újonnan megválasztott elnöke (k) beszél a párt budapesti tisztújító kongresszusát követõ sajtótájékoztatón a Dürer Rendezvényházban 2020. január 25-én. Mellette balról jobbra Ander Balázs és Szilágyi György alelnökök, Szabó Gábor választmányi elnök, Z. Kárpát Dániel és Potocskáné Kõrösi Anita alelnökök, Gyöngyösi Márton elnökhelyettes, valamint Lukács László és Dudás Róbert alelnökök. MTI/Soós Lajos

Az eddigi frakcióvezető, Jakab Péter lett a párt új elnöke. A kongresszust követő sajtótájékoztatón így fogalmazott:

Az új pártvezetéssel a Jobbik új lendületet vesz, mely érdemelvű pártként lehetőséget kínál az előrelépésre minden szorgalmas, tehetséges embernek.

A pártelnökről egyetlen jelöltként dönthettek a küldöttek, akárcsak Gyöngyösi Márton elnökhelyettesről és Szabó Gábor választmányi elnökről.

Mellettük bekerült az elnökségbe Ander Balázs, Dudás Róbert, Lukács László György, Potocskáné Kőrösi Anita, Szilágyi György és Z. Kárpát Dániel.

2022-ig úgy szeretnénk eljutni, hogy addigra lényegében minden magyar embert meg tudjunk szólítani, ideológiától függetlenül. Miközben fontos az ideológia és magunkat továbbra is jobboldali nemzeti keresztény és konzervatív pártként definiáljuk, rendkívül fontosnak tartjuk azt, hogy emberközpontú pártként politizáljon a Jobbik, és az emberek mindennapi életére fókuszáljon.

– ismertette a frissen megválasztott pártelnök.

Újságírói kérdésre válaszolva Jakab Péter elmondta,hogy 2022-re a választókerületekben egy az egy elleni küzdelmet kell kialakítani, a listákon pedig a választókra kell bízni a döntést.

Vélemény, hozzászólás?

Betekintés a következő cikkbe

Dörner György és Koltai Róbert kapták idén a Madách- díjat

vas jan 26 , 2020
MTI- Madách Imrére emlékeztek születésének évfordulója alkalmából kedden Balassagyarmaton, az ünnepségen átadták a Madách-díjakat, amelyeket idén Koltai Róbert színművésznek és Dörner György színművész-színházigazgatónak ítéltek. A balassagyarmati Mikszáth Kálmán Művelődési Központban rendezett központi ünnepségen Balla Mihály országgyűlési képviselő köszöntötte a megjelenteket, majd Skuczi Nándor, a megyei közgyűlés elnöke adta át a […]

Belépés

Press77 Facebook

  • A Press77 magazin megújult formában és tartalmakkal indult újra.
  • Jó olvasást és hasznos informálódás kiván minden kedves olvasójának a
  • Press77 szerkesztősége.
toggle