Dézsi Csaba András nyerte meg a győri polgármester-választást

MTI- Dézsi Csaba András, a Fidesz-KDNP jelölte nyerte meg a vasárnapi időközi polgármester választást a Nemzeti Választási Iroda honlapján közzétett adatok szerint.

A kép illusztráció, Pixabay.com

A leadott szavazatok százszázalékos feldolgozottsága alapján Dézsi Csaba András a voksok 56,14 százalékát szerezte meg (23 932 szavazatot kapott).

AZ MSZP-DK-Momentum-Jobbik-LMP jelöltjeként induló Pollreisz Balázs a szavazatok 39,05 százalékát kapta (16 646 voksot).
 Balla Jenő (Összefogás Győrért) a voksok 2,17 százalékát kapta, 923 szavazatot, a Mi Hazánk színeiben induló Géber József 1,28 százalékot, 546 szavazatot szerzett.
 A két független jelöltre, Hajnal Jánosra a szavazók 0,76 százaléka adta le voksát (325 szavazat), míg Kirchfeld Mária a voksok 0,6 százalékát (257 szavazat) szerezte meg.
 

A névjegyzékben 101 629-en szerepeltek, közülük 42 943-an szavaztak, a részvételi arány így 42,25 százalékos volt.
 

  Győrben azért volt szükség időközi polgármester-választás kiírására, mert a tavaly október 13-án megválasztott Borkai Zsolt lemondott tisztségéről.

Vélemény, hozzászólás?

Betekintés a következő cikkbe

Megalakult a Fővárosi Érdekegyeztető Tanács

hét feb 17 , 2020
MTI- Megtartotta alakuló ülését a Fővárosi Érdekegyeztető Tanács (Főét) kedden, a háromoldalú érdekegyeztető fórumban öt szakszervezeti és öt munkáltatói szövetség, valamint a fővárosi önkormányzat képviselői foglalnak helyet.  A Főétben a munkáltatói oldal tagja az Általános Fogyasztási Szövetkezetek és Kereskedelmi Társaságok Országos Szövetsége (ÁFEOSZ-COOP), az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ), Kereskedők és […]

Belépés

Press77 Facebook

  • Köszöntjük a Press77 Magazin főoldalán. Kellemes informálódást és jó olvasást kiván
  • a Press77 magazin szerkesztősége
  • #vigyazzunkegymasra
toggle