Ismét nemzeti konzultáció lesz

MTI- Március közepén várható az új nemzeti konzultáció, amelyben a gyöngyöspatai romák kártérítési ügyével, a győri gyermekgyilkossággal kapcsolatos eljárással, a “börtönbiznisszel”, valamint a bírók függetlenségével kapcsolatban tesznek fel kérdéseket.

A Miniszterelnökséget vezetõ miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivõ a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2020. február 13-án. MTI/Illyés Tibor

A kormánynak világos válasza van az elmúlt hónapokban társadalmi vitákat kiváltó kérdésekben, ám annak nemzetközi és hazai képviseletéhez komoly társadalmi felhatalmazásra van szüksége.

indokolta a soron közvetkező nemzeti konzultációt Gulyás Gergely, a február 13-án tartott kormányinfón.

A kormány a konzultáció témaköreiről döntött, a konkrét kérdésekről azonban a jövő héten születik döntés.
 A konzultáción várhatóan kilenc kérdést tesznek fel az embereknek.

A tervek szerint március közepétől érkezhetnek meg az ívek a háztartásokba, a konzultáció májusban lezárulhat, így az eredmény tükrében még a tavaszi ülésszakban törvényeket alkothat a Ház.

Vélemény, hozzászólás?

Betekintés a következő cikkbe

„25 éve az emberi jogok védelmében Magyarországon”- interjú Dobos Jánossal

csü Már 5 , 2020
25 éve létezik hazánkban egy szervezet, amely a mentális egészségügy megfigyelését tűzte ki egyik céljául. Az alapítvány vezetőjével beszélgettünk. Interjú. A kezemben tartom azt a kiadványt, melyet a 25 éves évfordulójuk kapcsán adtak ki. Ebben ismertetik tevékenységüket és hoznak példákat a mentális egészségügy visszaéléseire. A lapozgatás közben megakad a szemem […]

Belépés

Press77 Facebook

  • Köszöntjük a Press77 Magazin főoldalán. Kellemes informálódást és jó olvasást kiván
  • a Press77 magazin szerkesztősége
  • #vigyazzunkegymasra
toggle