Press77 Magazin

Kultúra és Közélet

Színház az egész világ… na de egy egészségügyi intézményben is!?

Előrebocsájtom, hogy ebben a kulminálódó pandémiás helyzetben minden elismerésem a helytálló egészségügyi dolgozóké. Nem tesz jót viszont az amúgy is több sebtől vérző egészségügy imázsának az az eset, amely XVI.kerületi Kertvárosi Egészségügyi Szolgálat Jókai úti Szakrendelőjében történt.

Vélemény cikk. 

Egy ellátásra szoruló beteg kísérője „elkövette azt a bűnt”, hogy a jogszabályoknak és egészségvédelmi irányelveknek megfelelően maszkban lépett be az intézménybe.

A maszkon a “FREE SZFE” felirat volt látható, ami rögtön szemet szúrt egy éppen a munkáját felvenni szándékozó „éber”egészségügyi dolgozónak, aki nehezen minősíthető hangnemben közölte a beteget kisérő hölggyel, hogy ez provokáció és nem léphet ebben a védőmaszkban az intézmény területére.

Elgondolkodtató, hogyan tudja összehozni egy szakrendelői dolgozó a szükséges ellátásra szoruló beteg kísérőjének nézetét egy teljesen más üggyel kapcsolatban? Megjegyzem a SZFE hallgatóinak demonstrációi is a regnáló hatalom arroganciája ellen szólnak.

Elértünk -remélem nem-arra a szintre, hogy a szabad vélemény nyilvánítást a „házmesterek” szankcionálják?

Volt rá sajnálatos módon történelmi példa, hogy a „házmesterek”országa voltunk….

{Széljegyzet: az esettel kapcsolatban az intézmény vezetője, valamint a kerület fideszes polgármestere Kovács Péter is vizsgálatot kezdeményez a nyilvánvaló túlkapás okán. A vizsgálat eredményéről lehetőség szerint portálunk beszámol.}

Mindenesetre MASZKOT FEL!       

(KIEMELT KÉP: Internet)

  • Köszönti kedves olvasóit a Press77 Magazin!
  • Főszerkesztő: Erki Ádám Impresszum:lsd.alul
toggle