Press77 Magazin

Kultúra és Közélet

USA elnökválasztás: Biden bemutatta leendő kormányának tagjait

MTI/ PRESS77 – Személyesen is bemutatta leendő kormánya kulcsfontosságú tagjait Joe Biden demokrata párti elnökjelölt kedden a delaware-i Wilmingtonban.

Joe Biden  a  külügyminisztérium és a belbiztonsági tárca várományosait, Antony Blinkent és Alejandro Mayorkast, John Sullivan személyében a nemzetbiztonsági tanácsadót, Avril Haines személyében a hírszerzés csúcsigazgatóját és a leendő amerikai ENSZ-nagykövetet, Linda Thomas-Greenfieldet nevezte meg. Ezeken felül bejelentette a klímavédelmi különmegbízott posztjának létrehozását, és  John Kerry jelölését e posztra. 

A politikusok bemutatása előtti rövid beszédében az USA következő elnöke hangsúlyozta:

“Az Egyesült Államok készen áll a világ vezetésére”.

Ugyanakkor elmondta, hogy az Egyesült Államok nem vállal szerepet szükségtelen konfliktusokban. Kiemelte, hogy az új amerikai kormányzat globális vezetőszerep vállalására készül a csendes-óceáni és az atlanti térségben egyaránt, és ennek jegyében kiváltképp erősíteni kívánja az ázsiai és csendes-óceáni amerikai szövetségi kapcsolatokat.
 Beszédében külön szót emelt a klímaváltozás elleni küzdelem fontosságáról.

“A leendő kormánytagok megtestesítik az általam vallott azon alapvető értékeket, miszerint Amerika akkor erősebb, amikor együttműködik szövetségeseivel”

derült ki Joe Biden beszédéből.

 A leendő kormánytagok pár szóban bemutatkoztak, és elemzők szerint mondataik egyben jelezték az amerikai politika várható változásait is.

  • Köszönti kedves olvasóit a Press77 Magazin!
  • Főszerkesztő: Erki Ádám Impresszum:lsd.alul
toggle