Press77 Magazin

Kultúra és Közélet

Rendkívüli csúcstalálkozóra hívta Joe Bident a NATO-főtitkára

MTI / Press77- Rendkívüli csúcstalálkozóra hívta Joe Biden megválasztott amerikai elnököt Jens Stoltenberg NATO-tőtitkár hétfőn. A tanácskozásra Biden januárban esedékes beiktatása után, jövő év első felében kerülhet sor.

Stoltenberg a tagországok külügyminisztereinek kétnapos videókonferencia keretében tervezett, kedden kezdődő tanácskozását megelőzően, Brüsszelben tartott sajtótájékoztatóján közölte, hogy fontos döntések meghozatala érdekében van szükség a harminc tagú katonai szövetség csúcsértekezletére.

“Meghívtam Joe Bident, hogy a jövő év elején vegyen részt a NATO csúcstalálkozóján, amelyen fontos témákat, köztük a szövetség afganisztáni missziójának sorsát kell megvitatnunk”.

-fogalmazott a NATO főtitkár.

A külügyminiszteri tanácskozás részleteivel összefüggésben a főtitkár kijelentette:

“A NATO súlyos árat fizethet azért, ha túl korán vonja ki csapatait Afganisztánból. Fennáll annak kockázata, hogy az ország ismét a terroristák menedékévé válik helyszínt biztosítva a szövetségesek elleni támadások megtervezéséhez és megszervezéséhez. A katonai szövetség nem akar a szükségesnél tovább az ázsiai országban maradni.{…}”

(Kiemelt kép: nato.int-a NATO hivatalos weboldala)

 

  • Köszönti kedves olvasóit a Press77 Magazin!
  • Főszerkesztő: Erki Ádám Impresszum:lsd.alul
toggle