Press77 Magazin

Kultúra és Közélet

Szállj el Szájer? , avagy kór vagy korrajz?

Napok óta hangos a magyar és külföldi sajtó az un. Szájer botránytól. Mint ismeretes Szájer József a Fidesz Európa Parlament képviselője vasárnap lemondott ebbéli tisztségéről. Az egy héttel ezelőtti kommünikével ellentétesen azonban kiderült lemondásának valódi oka. Vélemény cikk.

Nos, azóta jobbról –balról egymást érik az állásfoglalások, a különböző vélt vagy valóságos magyarázatok, a titkosszolgálati akcióval „megvezetett” verzión keresztül a drogos hedonistán keresztül szinte minden elhangzik, leíródik. A kormánymédia már-már szerecsen mosdató stílusát a másik oldal ekéző nyilatkozatai igyekeznek kenterbe verni.

Hol lehet tehát az igazság?

Egy ember, még ha közszereplő, frekventált politikus is nemi identitása magánügy.

Felmerül ezzel kapcsolatban, hogy evégett zsarolhatóvá válik-e? Alapjáraton aligha. Ha azonban egy olyan politikai közösség tagja, amely deklaráltan a keresztény erkölcsök, a hagyományos családmodell melletti hangzatos lózungjait zengi, rögtön minden hamissá, álerkölcsössé lesz.

Az ember gyarló. Gyarló mivel az emberi életutak nem mindig az előre vezérelt elvek alapján működnek.

Nem azt mondom, hogy az úgymond “lebukott ember” hibátlan, de sokkal bűnösebb az az ideologizált álságosság, amelyet képviselt.

Aki bort iszik, ne vizet prédikáljon!

(Kép forrása: Pixabay)

  • Köszönti kedves olvasóit a Press77 Magazin!
  • Főszerkesztő: Erki Ádám Impresszum:lsd.alul
toggle