Koronavírus- marad a kijárási tilalom (Frissítve: 01.10)

Koronavírus- marad a kijárási tilalom (Frissítve: 01.10)

Press77- December 10. Orbán Viktor facebook oldalán közzé tett videójában ismertette a legújabb,  járványhelyzettel kapcsolatban hozott döntéseket.

További egy hónapig, január 11-ig fennmarad a jelenlegi kijárási tilalom és a további intézkedések.

Az este 8-tól hajnali 5-ig tartó kijárási tilalmon december 24-én lehetséges esetleges enyhítés, erről azonban még nem született meg a verdikt. Azonban az már biztos, hogy december 31.-én ugyanúgy hatályban marad az intézkedés.

“Hogy szenteste tehetünk-e kivételt, amit mindannyian szeretnénk, azt majd csak december 21-én dönthetjük el az akkori állapotok ismeretében.”

ismertette a miniszterelnök.

 

Szilveszter estével kapcsolatban elmondta:

“Nem lesz kivétel december 31-én, vagyis a szilveszteri bulikat és utcabálokat idén nem lehet megtartani.”

 

 

UPDATE: A legfrissebb bejelentés szerint holnaptól felfüggesztik az un. vásárlási idősávot, tehát este 7-ig bármikor lehet menni boltba 65 éves kor alatt is.

December 21. Kiss Róbert, az koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese online sajtótájékoztatón  bejelentette, miszerint Szenteste felfüggesztésre kerül a kijárási tilalom. Ez annyit jelent, hogy December 24.-én este 8 után is lehet menni utcára. Szilveszterre vonatkozóan érvényben maradtak az intézkedések. A családi rendezvényekkel kapcsolatban kifejtette, hogy a 10 résztvevős korlátot továbbra is úgy kell érteni, hogy abba nem számítanak bele a 14 év alatti gyermekek.  

2021. Január 10.  Február 1-ig hosszabbításra került a kijárási tilalom. 

Aktualitás