Press77 Magazin

Kultúra és Közélet

Un-net avagy a sötétség hatalma

A közrádió ma reggeli adásában igencsak “gondolat ébresztő” eszmefuttatást lehetett hallani  Földi László biztonságpolitikai szakértőtől. Véleménycikk.

Szerinte:

” Van egy olyan trend, ami tudatosan megbontja a társadalom értékrendszerét. Az identitást, a családokat, a nemeket. Ennek egyik alappillére az idősebbek viszonya a fiatalokhoz.”

F.L.  véleménye szerint ezen csak úgy lehet változtatni, ha lekapcsolják a netet.  Eszerint veszélyesnek véli az internet közösség formáló erejét, az azonos platformon álló emberek egymásra találását.

Az információ szabadságtól való megfosztás kísérlete, nem a demokrácia jellemzője.

Ne legyen az, hogy Hofi Géza poénja legyen igaz…

” Szólás szabadság van,…de szólás utáni….”

Az is tény vannak olyan internetes tartalmak, blogok, bejegyzések amelyeknek, ha lenne nagy mértékű hatása, akkor károsan hatnának az olvasókra. Legjobb tudomásom szerint léteznek különféle szűrőrendszerek amelyek arra hivatottak, hogy a ténylegesen káros tartalmakat ne engedjék elterjedni.

Üdvös Földi László “aggódása”, mely szerint:

 ” Az idősek nem vesznek részt az interneten zajló társadalmi kommunikációban. A társadalmi gondolkodás az interneten történik, ami ma még beláthatatlan következménnyel járhat. Ezekben az idősek nem vesznek részt. Ez egy ömlesztett információ cunami, amit mindenkinek szűrni kell.”

Alig hiszem, hogy ne lőtt volna itt mellé a szakértő úr, ha csak nem tételezzük fel róla azt a “valószínűtlen” minősítést, hogy az idősek már képtelenek akár technikai, akár infó kommunikációs eszközök működtetésére.

Nem hiszem, hogy távol állnék attól a ténytől, hogy Földi úr megközelítése az internet tiltására vonatkozóan sokkal inkább az diktálja, hogy tart tőle, miszerint rést lehet ütni vele azon hatalmak bástyáin akik elfeledkeztek arról, hogy mit jelent az igazi demokrácia.

Minden formája a szabad gondolatok áramlásának , ha az nem az emberek, emberiesség ellen szól, ha nem kirekesztő, ha nem autokratikus politikusok, a látszat demokráciát papolók érdekeit szolgálják.

 

(KIEMELT KÉP:Illusztráció, Pixabay)

  • Köszönti kedves olvasóit a Press77 Magazin!
  • Főszerkesztő: Erki Ádám Impresszum:lsd.alul
toggle