Press77 Magazin

Kultúra és Közélet

Esély(telenség?)

Elkezdődött a 2022-es választások kampánya. A nagy kérdés,hogy vajon a pártok mennyire hatásosan tudják megszólítani a választópolgárokat? Szigorúan véleménycikk.

 

 

Hazánkban járva-kelve óhatatlanul is bele botlik mindenki az élessé váló választási kampány plakátjaiba, melyeken próbálják a választókat megszólítani.

Az ellenzék ismét összefogott( nagy kérdés, ezúttal ez mennyire lesz tartós?), és közös plakátjaikon szeretnék átadni üzeneteiket. 

Ezzel nem is volna probléma, ha mindez nagyobb sikerrel járna.

Alapvetően tudomásul kéne már venni, hogy nagyon sok csalódott állampolgár él ebben az országban, mindkét oldalt vizsgálva.

Az Egységben Magyarországért ( a megegyezett ellenzéki pártok összefogása), nehezen (vagy egyáltalán nem) tudja áttörni az ingerküszöbüket. Mindezt miért? Véleményem szerint azért mert nem kínálnak valós alternatívát, maximum annyit, hogy leváltják a mostani kormányt. Sőt, ha jobban belegondolunk a kormányzópárt intézkedéseit népszerűsítik, annyival megfejelve hogy a miniszterelnököt leváltják. Szóval, ha ezek az intézkedések jók( merthogy ezzel azt fejezik ki), akkor miért is kéne kormányváltás?

Jó példa erre ez a plakát:

 

 

A kormánypárt ezzel szemben -akármennyire kritikusan is figyeli az ember- tudatosan és jól adja át -sokszor egyszerűen befogadható- üzeneteit és használja ki a média nyújtotta lehetőségeket. (Ezen véleménycikk nem tér ki arra, hogy mennyire uralják a médiát vagy mennyire nem… de azért megvolna az ellenzék lehetősége is…)

 

A végére egy kérdés maradt csupán: ez az ellenzéki kampány így mire lesz elég? A választ április 3.-án mindnyájan megtudjuk.

 

Ez egy véleménycikk, mely nem a szerkesztőség véleményét tükrözi, hanem a cikk szerzőjét.

(Képek forrása: google képkereső)

  • Köszönti kedves olvasóit a Press77 Magazin!
  • Főszerkesztő: Erki Ádám Impresszum:lsd.alul
toggle