Press77 Magazin

Kultúra és Közélet

Média a Családért-díj 2021-A díjazottak

„A családban is ott vannak a szuperhősök”- E gondolat világ köré építve zajlott le, a 2016-ban létrehozott díjátadási ünnepsége. Az 1 millió forinttal járó, magyarországi Média a Családért-díjat a szakmai zsűri döntése alapján Kácsor Zsolt “Irigység” című, Népszavában megjelent írása nyerte el, a szintén 1 millió forinttal járó Külhoni Média a Családért-díjat pedig Péter Beáta, a Liget.ro újságírója “És a gyerekkel mi lesz?” című írásáért.

 

A 2021-es jelöltek számos műfajban és megközelítésben foglalkoztak a családdal.

Az elismerések átadására idén is ünnepélyes keretek között került sor a Magyar Állami Operaház Eiffel Műhelyházában.

Az ünnepség fényét Lévai Anikó mellett Zsigó Róbert családokért felelős államtitkár, valamint Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár emelte.

Az 1 millió forinttal járó, magyarországi Média a Családért-díjat a szakmai zsűri döntése alapján Kácsor Zsolt “Irigység” című írása nyerte el, amely a Népszavában jelent meg. A díjat a Magyar Telekom támogatta, Lévai Anikó és Friedl Zsuzsanna, a Magyar Telekom Chief People Officere adta át.

Lévai Anikó beszédében elmondta:

Mi, akik most itt vagyunk együtt, hiszünk abban, hogy egy jobb társadalom legfontosabb alkotóeleme, kicsiny sejtje a család. Itt éljük meg, hogy szeretnek minket, itt érezzük magunkat biztonságban. Itt figyelnek oda ránk. Itt neveljük szerte a világon az emberi közösség hasznos és értékes tagjait emberré, érző és cselekvő lényekké. Ezért mindannyian tehetünk egy kicsit, a magunk tudásával, lehetőségeivel. A kormányok hozhatnak családbarát intézkedéseket. Mi gyermekeket és unokákat nevelhetünk. A média munkatársai pedig beszélhetnek sokat a család fontosságáról, ráadásul a lehető legjobb szakmaisággal. Beszélnek is, nem is kevesen, köszönjük nekik és gratulálunk a munkájukhoz ezúton is.

 

A szintén 1 millió forinttal járó Külhoni Média a Családért-díjat idén Péter Beátának, a Liget.ro újságírójának “És a gyerekkel mi lesz?” című írásáért Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár adta át.

Az államtitkár kiemelte:

Az elmúlt évtizedben bizonyságot tettünk arról, hogy cselekvő együttműködés köti össze nemzetünk közösségét, ami a világ minden táján élő magyar család cselekvő együttműködése is egyben: a magyar intézményrendszert megerősítettük, a kisgyermekes családoktól az idősekig mindenkiről gondoskodunk, közösen cselekedtünk a megtartó szülőföldért, amely ma a magyar boldogulás otthona.

A média munkatársainak felbecsülhetetlen az érdeme abban, hogy a magyar családokat foglalkoztató mindennapokról naprakész információink legyenek. Ezért tartom különösen fontosnak és évek óta támogatásra méltónak a Média a Családért-díjat. Köszönjük a média munkatársainak, hogy ebben is segítik munkánkat.

A 300 ezer forinttal járó Családbarát Média – Miniszteri Különdíjat pedig Farkas Adrienne, a Kossuth Rádió munkatársa vehette át Zsigó Róbert családokért felelős államtitkártól, a “Kháron ladikján – a gyászkísérés a gyakorlatban” című riportjáért.

Zsigó Róbert beszédében kifejtette:

Ez a díj is bizonyítja, hogy érdemes ezt a szép küldetést, szolgálatot mindenkinek a maga helyén elvégeznie!

A magyar jövő ugyanis egyenlő a magyar családok jövőjével. És annyira lesz magyar a jövőnk, amennyire elkötelezettek vagyunk a magyar családok jólléte, biztonsága mellett. Mindannyiunk számára örömteli, hogy ha körbetekintünk, azt látjuk: vannak és lesznek olyanok, akikre ebben a munkában továbbra is számíthatunk!

A magyarországi Közönségdíjat Uzsalyné dr. Pécsi Rita neveléskutató, az Apor Vilmos Katolikus Főiskola docense vehette át “Beteljesedés vagy leépülés? A második félidő dönt!” című, Magyarkurír.hu-n megjelent cikkéért. A Külhoni Közönségdíjat 2021-ben a Magyar Szóban megjelent “Folyamatosan frissíteni kell az „adatbázist” “! című írásával nyerte el Kállai G. Nikoletta.

A díjátadó ünnepség végén bejelentették: idén is lesznek díjazottak.

Kiemelt kép: A díjazottak

  • Köszönti kedves olvasóit a Press77 Magazin!
  • Főszerkesztő: Erki Ádám Impresszum:lsd.alul
toggle