Press77 Magazin

Kultúra és Közélet

Bevezetik az időalapú jegyeket a BKK járatain

 

A mai Fővárosi Közgyülésen fogadták el azon javaslatot, miszerint Márciustól kétféle időalapú jegyet is lehet vásárolni a BKK járataira -derült ki a BKK közleményéből.

Tavasztól már 30 és 90 perces időalapú jegyekkel is lehet utazni a BKK járatain. Ezeket a digitális formában megvásárolható  termékeket a nevükkel ellentétben – a használati feltételek miatt – valójában akár 60 és 120 percig is lehet majd használni:

Ezekkel a jegyekkel minden – érvényességi időn belül – elkezdett utazást be lehet fejezni, még akkor is, ha tovább tart, mint 30 vagy 90 perc. Tehát a 30 perces jeggyel 29 perc 59 másodpercig, a 90 perces jeggyel pedig 89 perc 59 másodpercig fel lehet szállni egy újabb BKK-járatra, és azzal el lehet utazni Budapest határán belül bármeddig.

Ezen időalapú jegyek ugyanazokra a BKK-járatokra lesznek érvényesek, mint egy vonaljegy. Budapest közigazgatási határán belül a MÁV-HÉV vonatjain és a Volánbusz “kék” járatain is elfogadják majd őket. 

Ez a két jegytípus csak digitális formában lesznek elérhetőek, papír alapúan nem.

A hagyományos vonaljegy ára nem változik: 350 forintba kerül, míg az új fajta tikettek 530- illetve 750 forintért lesznek válthatóak. 
     

Képforrása: Internet

  • Köszönti kedves olvasóit a Press77 Magazin!
  • Főszerkesztő: Erki Ádám Impresszum:lsd.alul
toggle