Press77 Magazin

Kultúra és Közélet

Az árstop mellett mennyiségi korlát is életbe lép

Press77 / MTI – Mától lép életbe a kormány által bevezetett árstop, mely mellett több üzletlánc is mennyiségi korlátozást vezet be, ezen termékekre. Részletek a cikkben.

A kormány döntése alapján életbe lépett az árstop egyes alapvető élelmiszerekre. Több üzletlánc mennyiségi korlátozást vezetett be a hatósági áras termékekre; az Auchan szerdán vezet be limitet.

A Spar az áruházi és online vásárlások esetében a búzafinomlisztből és a kristálycukorból

10 kilogrammot, a napraforgó-étolajból 10 litert, a 2,8 százalékos tehéntejből pedig 12 litert vásárolhatnak egyszerre a vásárlók. A sertéscomb esetében 10 kilogramm, a csirkemell és -farhát esetében kiszereléstől függően 4 tálca vagy 3 kilogramm lesz az egyszerre megvásárolható maximális mennyiség.

A kiemelkedő érdeklődés miatt döntöttek a mennyiségi korlátozás bevezetéséről, a döntéssel azt szeretnék elérni, hogy továbbra is a megszokottak szerint tudjon hozzájutni mindenki háztartási mennyiségben az érintett termékekhez-jelezte az MTI-hez eljuttatott közleményben Maczelka Márk, a Spar Magyarország kommunikációs vezetője.

A CBA hálózathoz tartozó vállalkozások maguk dönthetik el, hogy vezetnek-e be mennyiségi korlátozást a hatósági áras termékekre. Egyes üzleteikben van értékesítési korlát, de többségben vannak azok az egységek, ahol erre egyelőre nem volt szükség -tájékoztatta az MTI-t Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója.

A Lidl Magyarország február 1-jétől mennyiségi korlátozást vezetett be az árstop hatálya alá eső élelmiszerekre.

Az egyszerre megvásárolható termékek mennyiségének maximalizálását a vállalat a vásárlók érdekében hozta meg, hogy folyamatosan biztosítsa az áruellátást, elkerülve az egyéb kereskedői felvásárlás lehetőségét.

Ennél a boltláncnál a maximálisan megvásárolható mennyiség a Koronás kristálycukor és Belbake búzafinomliszt esetében 10-10 kilogramm, a 2,8 százalékos zsírtartalmú Pilos UHT tejnél 12 liter, a VitaD’or Napraforgó-étolaj esetében 10 liter.

A Tesco Magyarország áruházaiban a hatósági ár hatályba lépése után előfordulhat, hogy egyes ezen intézkedés alá tartozó termékek a 2021. október 15-i árnál is kedvezőbb áron lesznek megvásárolhatóak. Ezekre vonatkozóan állítanak be limitet az egyszerre maximálisan megvásárolható mennyiségre. A normál háztartási mennyiség terméktől függően 5-12 darab.

Kedden, az árstop életbe lépésének napján semmilyen termékre nem vonatkozik mennyiségi korlátozás- közölte az áruházlánc.

Az Auchan, döntése értelmében szerdától mennyiségi korlátozást vezet be a hatósági árszabályozással érintett termékek esetében.

A búzafinomliszt, a kristálycukor, a sertéslapocka, a csirkemell és a csirkefarhát esetében 12 kilogrammos, az olaj és a 2,8 százalékos tej esetében 12 literes korlátozásra számíthatnak a vásárlók.

Kiemelt kép: illusztráció, forrása:Pixabay

  • Köszönti kedves olvasóit a Press77 Magazin!
  • Főszerkesztő: Erki Ádám Impresszum:lsd.alul
toggle