Press77 Magazin

Kultúra és Közélet

Március elejétől sztrájkolhatnak a mozdonyvezetők

 

MTI / Press77- A Mozdonyvezetők Szakszervezete szerdai küldöttközgyűlése úgy döntött, hogy 2022. március elején határozatlan ideig sztrájkot hirdet, ha addig nem jön létre megállapodás a 2021. évi reálkereset veszteségük kompenzálására. A MÁV alaptalannak és jogszerűtlennek tartja a Mozdonyvezetők Szakszervezetének sztrájkbejelentését.

 

A Mozdonyvezetők Szakszervezete (MOSZ) MTI-nek küldött közleményében tudatta, hogy a szerdai küldöttközgyűlésükön úgy döntöttek, hogy 2022. március elején határozatlan ideig sztrájkot hirdetnek a vasúti személy- és áruszállítás területen, ha addig nem jön létre megállapodás a 2021. évi reálkereset veszteségük kompenzálására.

 

 A MOSZ tagsága nem fogadja el, hogy a 2021. évi nulla százalékos béremelés és a magas infláció miatti reálkereset veszteség ne kerüljön kompenzálásra – írta a szakszervezet közleményében.

 

A Mozdonyvezetők Szakszervezete felszólította a MÁV-Start Zrt-t, miszerint kezdjenek minél előbb tárgyalni, a személyszállítást érintő munkabeszüntetés még elégséges szolgáltatásának egyeztetésére.

A vállalatcsoport úgy reagált, hogy tavaly, és idén is  maradéktalanul betartják a bérmegállapodásban foglaltakat.

 

A MÁV-Start Zrt. a mozdonyvezetők felelősségteljes munkáját javadalmazásuk során mindig kiemelten kezelte, munkabérük az elmúlt öt évben több mint 60 százalékkal növekedett, amit az idén az év elejétől újabb 10 százalék béremelés követett – olvasható a MÁV által kiadott közleményben.

 

A MÁV közleménye szerint a társaságnál működő, kollektív szerződést kötő szakszervezetek, illetve a további, mozdonyvezetőket képviselő szakszervezet egyaránt elzárkóznak a sztrájk támogatásától.

 

KIEMELT KÉP forrása: internet

 

  • Köszönti kedves olvasóit a Press77 Magazin!
  • Főszerkesztő: Erki Ádám Impresszum:lsd.alul
toggle