Press77 Magazin

Kultúra és Közélet

Megújul a BKK Futár

 

MTI / PRESS77- BudapestGO néven újul meg a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) utazástervezője, a BKK Futár nevű alkalmazás: a napokban elérhetővé váló új applikációban integráltan, egy helyen lehet a jövőben útvonalat tervezni, jegyet vagy bérletet vásárolni, valamint tájékozódni az aktuális forgalmi helyzetről.

Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke hétfőn az alkalmazást bemutató budapesti sajtótájékoztatón elmondta:

” A fővárosi önkormányzat célja, hogy Budapestből egy zöld élhető város csináljunk. Ehhez az kell, hogy az életminőség javuljon, folyamatosan fejlesszék a várost, javítsák a szolgáltatásokat és egyszerűbbé tegyék a budapestiek életét. “

 

A BKK közleménye szerint:

” Az alkalmazásban a digitális termékek között megjelenik az egyszeri utazásra alkalmas vonaljegy, márciusban pedig érkeznek a 30 és a 90 perces időalapú jegyek is. Nemcsak a budapesti járatokra, hanem a távolsági buszokra és csaknem minden nagyobb magyarországi város helyi közösségi közlekedési eszközére is lehet jegyet, bérletet váltani az alkalmazásban. A BudapestGO-nak köszönhetően nem kell további alkalmazásokat letöltenie vagy jegyautomatákat keresnie annak, aki egy másik településen jár. “

 

A hosszú távú terveik között szerepel, hogy az applikáció teljes körűen kiszolgálja a budapesti agglomerációs közlekedést is, továbbá beépüljenek az alkalmazásba a navigációt és a parkolást segítő funkciók. Tervezik, hogy az utazástervezésben megjelenjenek a hagyományos városi közlekedést kiegészítő eszközök – például a megosztható kerékpár- és rollerszolgáltatások -, valamint a taxik is.

A BKK hosszú távú célja a kombinált jegyek bevezetése is, amelyek többek között a családok vagy az otthonról dolgozók utazását segíthetik.

 A BudapestGO applikációt várhatóan napokon belül mindenki elérheti, bevezetése fokozatosan történik. Az új alkalmazás ingyenesen letölthető lesz a Google Play áruházból és az App Store-ból.

Azoknak, akik az okostelefonjukra már telepítették a BKK Futárt, elegendő frissíteniük a régi alkalmazást.

KIMELT KÉP: MTI/Koszticsák Szilárd

 

  • Köszönti kedves olvasóit a Press77 Magazin!
  • Főszerkesztő: Erki Ádám Impresszum:lsd.alul
toggle