Press77 Magazin

Kultúra és Közélet

Hét országos pártlistát jelentettek be a határidőig

 

MTI- Hét országos pártlistát jelentettek be a szombat délután négy órai határidőig a Nemzeti Választási Bizottságnál. Egy kivételével az összes nemzetiségi önkormányzat állított  listát. 

 

 Az NVB korábban már nyilvántartásba vette a Mi Hazánk Mozgalom országos listáját, a szombati határidőig további hat párt vagy pártszövetség adta le az országos listáját.

Még pénteken leadta listáját a DK-Jobbik-Momentum-MSZP-LMP-Párbeszéd, szombaton pedig a Fidesz-KDNP, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, a Megoldás Mozgalom, a Normális Élet Pártja és az IMA – A Mi Pártunk.

Elképzelhető, hogy a pártlisták száma kevesebb lesz, ha az ajánlás ellenőrzések során kiderül, hogy valamelyik szervezetnek nincs meg a listaállításhoz szükséges 71 egyéni jelöltje a fővárosban és 14 megyében.

Négy évvel ezelőtt 40 pártlistát jelentettek be, de a szavazólapon végül csak 23 szerepelt.

Akkor valamennyi országos nemzetiségi önkormányzat tudott listát állítani, idén azonban az Országos Roma Önkormányzat közgyűlése a január 31-ei határidőig nem tudott megállapodni a jelöltekről, ezért az önkormányzat nem állíthatott nemzetiségi listát az április 3-ai országgyűlési választásra.

 

 

 

  • Köszönti kedves olvasóit a Press77 Magazin!
  • Főszerkesztő: Erki Ádám Impresszum:lsd.alul
toggle