Press77 Magazin

Kultúra és Közélet

Nárcizmus vagy nácizmus?

Lezajlott egy választás Magyarországon, amelynek számos hozadéka képződött és vélhetően képződni fog. Nem érintem most azt a kérdést,mely okok vezettek a mindnyájunk által ismert eredményhez, de feltétezhetően hozzájárult ,hogy bekövetkezett egy olyan helyzet, amely Orwell által oly mélyen értelmezett Farm miliőjéhez kezd hasonlatossá válni. VÉLEMÉNY CIKK.

 

Nem állítom azt, hogy Magyarországon klasszikus diktatórikus rendszer lenne, de azt mindenképp gondolom, hogy a társadalom jelentős részei a Farm lakóinak humanoid megtestesítői.

Ez olyan jelenség, amely a társadalom egészének morális eróziójához vezethet. Az utóbbi hónapokban,években már oda sem figyelően tudomásul vettük a politikusok,de még inkább a holdudvarukhoz tartozó „megmondó emberek”politikai rasszizmusát.

A baj ott kezdődik ,hogy ez már egyre inkább áttevődött a mindennapi életre. Eluralkodott a nem közszereplők mindent tudó észosztása(nem mintha ez közszereplőktől szükséges lenne), amely már azzal jár, hogy habzó szájú veszett kutyaként esnek egymás torkának.

És miért? Nárcisztikus indíttatásból? Vektor nácizmusból?

Nem akarok Teiresziasz szerepében tetszelegni,de ha ez nem változik, nem lesz élhető Magyarország sosem.

Talán hallgassa néha mindenki Seres Rezső örökbecsű slágerét…

(KIEMELT KÉP: Illusztráció, Pixabay)

 

 

 

 

  • Köszönti kedves olvasóit a Press77 Magazin!
  • Főszerkesztő: Erki Ádám Impresszum:lsd.alul
toggle