Press77 Magazin

Kultúra és Közélet

Paks(améta)- riportsorozat a hazai energia helyzetről{beharangozó}

Környezetünk mindennapos kérdései egyre inkább feszítővé válnak.
A környezetszennyezés, a megújuló energia kérdések, az energia válság és élhető földgolyó mind olyan problémákat feszegetnek, olyan kihívásokat jelentenek amelyekre az adandó válaszok nem tűrnek halasztást.

 

Magyarország energia szükségletének mintegy felét a Paksi Atomerőmű biztosítja.
Riportjaink megpróbálják feltárni a nukleáris energia használatával kapcsolatos anomáliákat, rámutatnak a pozitív hatásokra és értelmezni igyekeznek a témával kapcsolatos ellenérvek tárgyilagos feldolgozására.

“A Paksi Atomerőmű biztonságos, olcsó és környezetbarát villamosenergia-termelése több mint 30 éve biztosítja Magyarország villamosenergia-szükségletének jelentős hányadát. Napjainkban az atomerőmű a hazánkban megtermelt villamosenergia több mint 50 százalékát biztosítja.
Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. jogelődjét, a Paksi Atomerőmű Vállalatot 1976. január 1-jén hozták létre. A cég megalapítása egy új iparág megjelenését jelentette Magyarországon, az atomenergia alkalmazását villamosenergia előállítására.
Az üzemidő-hosszabbítási program eredményeképpen az atomerőmű 1. és 2. blokkja további 20 évig üzemelhet, továbbra is biztosítva az energiatermelés kedvező feltételeit. Amennyiben a többi blokk is megkapja az üzemidő- hosszabbítási engedélyt, a 3. blokk 2036-ig, a 4. blokk 2037-ig üzemelhet.”
forrás: MVM Paksi Atomerőmű

Megszólaltatunk a témában járatos politikusokat, szakembereket, civil szervezetek képviselőit.
Riportsorozatunk két hét múlva indul.

 

(KIEMELT KÉP: Az erőmű honlapja)

  • Köszönti kedves olvasóit a Press77 Magazin!
  • Főszerkesztő: Erki Ádám Impresszum:lsd.alul
toggle