Press77 Magazin

Kultúra és Közélet

Szentendre Éjjel-Nappal

Koncertek, beszélgetés sorozat, műterem látogatás, filmvetítés és irodalmi est várja az érdeklődőket a MANK Galéria és a Szentendrei Régi Művésztelep első összművészeti fesztiválján, amelyet
augusztus 24-én és 25-én rendeznek meg. MTI

 

 

A Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Fesztivál első napján Császári Gergő, Szeder-Szabó Krisztina,
Lee Olivér, a Papaver Cousins és Noémo szóló koncertje, valamint Ersch akusztikus fellépése szórakoztatja a közönséget.

Megnyílnak a Szentendrei Régi Művésztelep műtermei is, ahol a látogatók kötetlen beszélgetés keretében ismerkedhetnek meg a művészekkel. Baksai József, a Szentendrei Régi Művésztelep művésze vezetésével az érdeklődők megtanulhatják többek között, hogyan kell a vászonnal bánni.
Művészeti séta keretében a résztvevők a Szentendrei Régi Művésztelep alapítói, művészei által megfestett kultikus szentendrei tájakon, helyszíneken sétálhatnak Krizbai Éva múzeumpedagógus kíséretével.

A Szentendrei Régi Művésztelep kertjében a Múzsák kertje? Költők párban I. című irodalmi esten négy, egykori Móricz-ösztöndíjas költő, Simon Adri, Zsille Gábor, Ughy Szabina és Oravecz Péter Szentendréhez és a Duna-parthoz kötődő személyes emlékeikről mesélnek, valamint felolvassák ezzel kapcsolatos verseiket. Az irodalmi program második részében a négy vendég, akik az életben egy-egy párt alkotnak, ezúttal párt cserélve, a közönség által megadott kulcsszavak alapján a helyszínen írnak hangulatos versfüzéreket, játékos párverseket.
Az estet Oravecz Péter gitárjátéka is színesíti.
A Kertmoziban Bacsó Péter “Szerelmes biciklisták” című alkotását, valamint Cseh Tamás hagyatékában megőrzött felvételekből készült válogatást vetítenek.
A kétnapos fesztivált Másik János zeneszerző- énekes Cseh Tamás-estje zárja.

  • Köszönti kedves olvasóit a Press77 Magazin!
  • Főszerkesztő: Erki Ádám Impresszum:lsd.alul
toggle