Press77 Magazin

Kultúra és Közélet

Egy éjszaka az olvasásért

Országszerte tizenegy helyszínen rendeztek könyvbemutatókat, zenés programokat és interaktív produkciókat szeptember 29-én kora délutántól késő estig. MTI

 

 

 

A hatodik alkalommal megszervezett olvasás népszerűsítő irodalmi és könyves fesztivál hat fővárosi és öt vidéki helyszínen kínált programokat. Budapesten az Örkény István Könyvesboltban többek között
Juhász Ferenc
születésének 90. évfordulója alkalmából Galkó Balázs estjét lehetett megtekinteni, valamint beszélgetéssel emlékeztek meg a 2017-ben elhunyt Tarján Tamás, József Attila-díjas irodalomtörténészről.

A Libri Könyvpalotában Tompa Andreával, Cserna-Szabó Andrással, Kemény Istvánnal, Ungváry Krisztiánnal, Závada Péterrel, Nógrádi Gergellyel, Beck Zoltánnal és
Háy Jánossal, valamint az Irodalmi Magazin szerkesztőivel találkozhatott a közönség.

Az Alexandra Könyvesházban bloggertalálkozót és játékos irodalmi vetélkedőt rendeztek, felolvastak a Kalligram Kiadó őszi köteteiből, valamint bemutatkozott a közönségnek a Könyvmolyképző Kiadó íróit és íróiskolásait tömörítő Aranymosás irodalmi klub is.

A Bookline Móricz Könyvesboltban Maros András, Al Ghaoui Hesna és Mörk Leonóra is bemutatta legutóbbi kötetét, valamint meg rendezésre került egy beszélgetés
Margaret Atwood: A szolgálólány meséje című regényéről.

A Magvető Caféban Szécsi Noémi fényképes előadást tartott a 19. századi “házassági piacról”.
Koncz Zsuzsával beszélgetett Karafiáth Orsolya. Találkozhattak Vámos Miklóssal, valamint betekinthettek a skandináv krimik írói kulisszatitkai mögé.

A Fókusz Könyváruházban egyéb programok mellett meseterápiás workshopot szerveztek.

A székesfehérvári Alexandra Könyvesházban az érdeklődőket gyerekprogramok várták, köztük Lovranits Júlia Villő író-mesemondó játékos madártani előadása.

A Líra Debrecen Könyváruházban többek között “A tök és a csikó- mese Mátyás királyról” címmel gyermekszínházi előadás, “Miért kell Kohn bácsinak négy hűtőszekrény?” címmel pedig felolvasószínház volt.

A szegedi Fókusz Könyváruházban az elmúlt év legjobb gyerek- és ifjúsági regényeiből rendeztek felolvasást. Az irodalmi díjak értékéről Becsy András, Bencsik Orsolya, Bíró-Balogh Tamás, Kollár Árpád és Orcsik Roland részvételével beszélgettek.

A Libri Kecskemét Könyvesboltban Sándor Anikóval, Lugosi Viktóriával és Varró Dániellel találkozhatott a közönség, a péceli Kúria Rendezvényházban bábelőadás és meseolvasás várta a gyerekeket.

 

  • Köszönti kedves olvasóit a Press77 Magazin!
  • Főszerkesztő: Erki Ádám Impresszum:lsd.alul
toggle