Press77 Magazin

Kultúra és Közélet

Kórházi osztály megszüntetés 57 millióért?

A Mátészalkai Kórház, képforrása: Internet

2020 .januárjában a Nemzeti Népegészségügyi Központ(NNK) propagandisztikus anyaga szerint a mátészalkai kórház szülészeti-nőgyógyászati osztályát 57 millió forintból felújítják.

Ezzel szemben most bezárás fenyegeti az intézményt, ez ellen szerveztek demonstrációt.

Az egészségügyi kormányzat ígérvénye alapján- a 33 települést ellátó szülészeti osztály, kapacitása alapján 600 újszülött ellátására alkalmas- a jövőben is ellátja funkcióját.

Ezzel szemben néhány hete szárnyra kaptak olyan információk, hogy a nagy múltú kórház ezen osztálya megszüntetésre kerül.

Az elkerülhetetlennek vélt bezárás ellen demonstrációt szervezett a Jobbik Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei közgyűlési képviselője, Földi István.

A megmozduláson beszédet mondott  Lukácsi Katalin– a Mindenki Magyarországa elnökségi tagja is.

“A térséget szinte már felravatalozták és most már az egészséghez való jogunkat is el akarják venni.”

-emelte ki mondandójában.

Varga-Damm Andrea független országgyűlési képviselő, nem először állt ki a Mátészalkai Kórházért. Elmondta,hogy 2012 után ismét itt állnak és a kórházért tüntetnek. Az egészségügyi kormányzat januári ígéreteihez képest:

“Mi történhetett a döntéshozók fejében, hogy most kilenc hónappal a felújítás után a szülészetet be akarják zárni?”

-tette fel a kérdést.

Az eseményen részt vett Lukács László György is, a Jobbik parlamenti képviselője és egészségügyi szakpolitikusa, aki beszédében kifejtette:

“Egy fideszes megyei képviselő személyesen elmondta,hogy azért kell az osztályt megszüntetni, mert nincs elég orvos. Ez szemben áll azzal, amit Orbán Viktor mondott: 6000-rel több orvos van, mint a Gyurcsány kormány idején.{…} 

“Valójában az a célja a kormánynak, hogy az embereknek az állami egészségügy ne legyen vonzó, el kelljen menni a magánegészségügybe és ott fizessék ki, lehetőleg az ő haverjaiknak a pénzt.”

– zárta sorait.

A megmozduláson résztvevők, az eseményt követően megtapsolták a nap mint nap helytálló egészségügyi dolgozókat.

(Kiemelt kép: A kórház épülete,  Forrás: Internet)

  • Köszönti kedves olvasóit a Press77 Magazin!
  • Főszerkesztő: Erki Ádám Impresszum:lsd.alul
toggle