Press77 Magazin

Kultúra és Közélet

Koronavírus- marad a kijárási tilalom (Frissítve: 03.22)

Press77- December 10. Orbán Viktor facebook oldalán közzé tett videójában ismertette a legújabb,  járványhelyzettel kapcsolatban hozott döntéseket. Frissítés a cikk végén.

További egy hónapig, január 11-ig fennmarad a jelenlegi kijárási tilalom és a további intézkedések.

Az este 8-tól hajnali 5-ig tartó kijárási tilalmon december 24-én lehetséges esetleges enyhítés, erről azonban még nem született meg a verdikt. Azonban az már biztos, hogy december 31.-én ugyanúgy hatályban marad az intézkedés.

“Hogy szenteste tehetünk-e kivételt, amit mindannyian szeretnénk, azt majd csak december 21-én dönthetjük el az akkori állapotok ismeretében.”

ismertette a miniszterelnök.

 

Szilveszter estével kapcsolatban elmondta:

“Nem lesz kivétel december 31-én, vagyis a szilveszteri bulikat és utcabálokat idén nem lehet megtartani.”

 

 

UPDATE: A legfrissebb bejelentés szerint holnaptól felfüggesztik az un. vásárlási idősávot, tehát este 7-ig bármikor lehet menni boltba 65 éves kor alatt is.

December 21. Kiss Róbert, az koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese online sajtótájékoztatón  bejelentette, miszerint Szenteste felfüggesztésre kerül a kijárási tilalom. Ez annyit jelent, hogy December 24.-én este 8 után is lehet menni utcára. Szilveszterre vonatkozóan érvényben maradtak az intézkedések. A családi rendezvényekkel kapcsolatban kifejtette, hogy a 10 résztvevős korlátot továbbra is úgy kell érteni, hogy abba nem számítanak bele a 14 év alatti gyermekek.  

2021. Január 10.  Február 1-ig hosszabbításra került a kijárási tilalom. 

2021.Febuár 25. Március 15-ig meghosszabbította az operatív törzs a koronavírus második hullámakor hozott döntéseket. Eddig az időpontig biztosan érvényben marad a kijárási tilalom is. 

Kiss Róbert az operatív törzs sajtótájékoztatóján ismertette:

“A kormány az operatív törzs és a járványügyi szakemberek javaslatára – miután elindult a járvány harmadik hulláma és ezzel a fertőzöttek számának emelkedése – úgy döntött, hogy március 15-ig változatlanul fenntartja a második ütemben meghozott védelmi intézkedéseket.

Továbbra is hatályban maradnak tehát a maszkviselés, a kijárási tilalom, a közterületi magatartási szabályok, a csoportosulásra, gyülekezésre vonatkozó tilalmak, az üzleteket, szabadidős létesítményeket érintő korlátozások, valamint a rendezvénytartás szabályai.”

2021.Március 22.

Március 29-ig érvényben maradnak a korlátozó intézkedések, a rendőrség szigorúan ellenőrzi a járványügyi szabályok betartását – mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a hétfői online sajtótájékoztatón.

  • Köszönti kedves olvasóit a Press77 Magazin!
  • Főszerkesztő: Erki Ádám Impresszum:lsd.alul
toggle